FAQs

Q?

Wat is een Web-app?

A.

Een webapplicatie is niets meer dan een programma (applicatie), dat via het internet te benaderen is. De voordelen van een dergelijke webapplicatie zijn:
· De applicatie is vanaf elke plek ter wereld en op ieder gewenst tijdstip, te bereiken via het internet.
· Aangezien de webapplicatie altijd online bereikbaar is, kan deze worden gebruikt zonder dat installatie van software nodig is. Hiermee is een webapplicatie ook op elke computer te gebruiken (platform onafhankelijk).
· Een webapplicatie kan centraal beheerd en onderhouden worden waardoor op slechts één plek wijzigingen hoeven te worden doorgevoerd.

Q?

Wat is een QR-code?

A.

De QR-cede is ontwikkeld in 1994 door het Japanse bedrijf Denso-Wave en is een matrix-code, oftewel een tweedimensionale barcode. QR codes kunnen, met behulp van software, ingescand worden met een mobiele telefoon. QR code staat voor quick response. Hiermee wordt de snelle manier van coderen en decoderen bedoeld. QR codes bieden de mogelijkheid om data (zoals tekst en/of domeinnamen) te vertalen naar een te scannen, tweedimensionale barcode.

Wat betekend QR?
QR betekent quick response. Dit refereert aan de snelle manier van coderen en decoderen van de barcode. Via een QR code kan je data (zoals tekst en/of domeinnamen) vertalen naar een met je mobiele telefoon te scannen, tweedimensionale barcode.

Wat kan ik met een QR code?
Er zijn vele gebruiksmogelijkheden voor een QR code. hieronder een paar voorbeelden.
Domeinnamen toegankelijk maken. Een domeinnaam intoetsen op je mobiele telefoon is vaak lastig. Qr codes zijn bij uitstek geschikt om bijvoorbeeld mobiele websites met lange domeinnamen toegankelijk te maken voor een breed publiek. je hoeft enkel de code te scannen en je wordt doorverwezen naar de mobiele website.
Extra informatie aanbieden via een poster of abricampagne. Stel je wilt via een boodschap overbrengen naar een bepaalde doelgroep of consument. Door middel van een een poster, billboard of abri kan maar een beperkte hoeveelheid informatie worden overgebracht. Door het toevoegen van een QRcode kan gemakkelijk worden verwezen naar een mobiele website met daarop aanvullende informatie. De bezoeker van de site kan deze bookmarken, de informatie meenemen en delen met anderen. Dit verhoogt niet alleen de userexperience maar ook het bereik.
Aanvullende informatie via labels of verpakkingen. Hoe vaak sta je niet voor een product waar je meer informatie over wilt hebben. QR codes bieden de mogelijkheid om gemakkelijk aanvullende informatie aan te bieden. Handig voor eigenaren van grote winkels met een schaarste aan personeel, de transportsector en de verpakkingsindustrie
.
Welke mobiele telefoons ondersteunen QR?
Bijna alle toestellen met een ingebouwde camera ondersteunen QR. Voor bijna alle smartphones zijn readers te vinden in de appstores of marketplaces.

Q?

Ik heb geen normale website, kan ik dan een mobiele website krijgen?

A.

Ja, wij kunnen voor klanten zonder normale website een mobiele website maken. Daarnaast maakt Mobielwebs.nl ook normale websites, hier hebben wij speciale aanbiedingen voor.

Q?

heb ik recht op mijn herroepingsperiode?

A.

Omdat wij met onze snelle service uw mobiele website binnen 72 uur maken. Beginnen wij alleen met onze dienstverlening wanneer u uw recht op herroeping laat vervallen. in de regel geldt dit tot dat de service volledig is uitgevoerd.

Q?

Zijn er onderhoudskosten?

A.

Nee, want wij zorgen dat de website communiceert met uw huidige website. Mocht u de normale website volledig opnieuw inrichten dan kunnen wij wel kosten rekenen voor het opnieuw aanmaken van de mobiele website.

Q?

Zijn er jaarlijkse hosting ?

A.

Ja, de jaarlijkse vergoeding daarvoor zijn:
Bij verlenging pakket 1 jaar betaalt u jaarlijks € 250,- excl. btw voor de hosting kosten
Bij verlenging pakket 2 jaar betaalt u jaarlijks € 150,- excl. btw voor de hosting kosten
Bij verlenging pakket 3 jaar betaalt u jaarlijks € 99,- excl. btw voor de hosting kosten (Voordeligste)

Q?

Welke is beter, een mobiele app of een mobiele website?

A.

Een mobiele app kan een interessante marketing oplossing zijn, ze bieden extra functionaliteit die mobiele websites niet bieden, Hier hangt wel een prijzig kaartje aan (€2.000,- tot vaak meer dan €5.000,-). Vaak is het interessant voor een ondernemer om beiden te hebben want de noodzaak van een Mobiele site doet niet onder voor een App.
Klanten die op zoek zijn naar zakelijke informatie via een mobiele telefoon willen snel toegang tot kantooruren, telefoonnummers en locatie. Als ze dat niet gemakkelijk weten te vinden vanaf de website, zullen ze door zoeken naar de volgende. Een mobiele website toont direct uw klanten de informatie die ze zoeken. De meerderheid van de mobiele zoekopdrachten voor lokale bedrijven zijn van consumenten die op zoek zijn naar direct te kopen. 2 op de 4 zoekacties van google worden gedaan op een mobiele telefoon. Als u op zoek bent naar een restaurant vanaf uw mobiele telefoon, dan ben je waarschijnlijk op zoek om te bestellen of te reserveren.

Q?

Hoe vinden mensen mijn mobiele website?

A.

Wanneer een gebruiker de normale URL van uw reguliere website in zijn/haar telefoon invoert, zullen ze automatisch worden doorgestuurd naar uw mobiele website.

Q?

Welke mobiele apparaten worden ondersteund?

A.

Alle mobiele apparaten met een HTML-enabled browser die CSS en JavaScript ondersteunt worden ondersteund. Dit geldt ook voor de iPhone, Android-telefoons, Blackberry-apparaten, en Windows Mobile

Q?

Wat zijn de voordelen van het hebben van een mobiele website?

A.

Het belangrijkste voordeel van een mobiele website is een geweldige algemene website ervaring voor uw mobiele gebruikers. Met meer dan 58 miljoen Europeanen die surfen op websites van hun telefoon elke maand, is het een noodzaak om een hoogwaardige mobiele ervaring te bieden en zorg te dragen voor snelle toegang tot informatie over uw bedrijf. Een mobiele website helpt ook bij het omzetten van mobiele verkeer naar klanten met behulp van speciale mobiele website functies zoals Bel Direct en MobileMaps voor een routebeschrijving.

Q?

Wat is het verschil tussen een gewone site en een mobiele website?

A.

Een reguliere website is meestal bedoeld voor weergave op een desktop computer. Bij weergave op een kleiner mobiel apparaat is de gebruikerservaring niet zo groot omdat bepaalde elementen van de site mogelijk niet worden weergegeven of niet optimaal functioneren. Mobiele websites lossen dit probleem op door het creëren van een versie van de website die speciaal ontworpen is om te functioneren bij de resolutie van een Smartphone. Daarnaast kunnen mobiele websites ook gebruik maken van de geavanceerde functies van de hedendaagse Smartphone die gebruik maken van mogelijkheden zoals een Bel Direct knop, die wanneer erop wordt geklikt, een oproep plaatst.

Q?

Uw website is actief binnen 72 uur!

A.

Wanneer wij alle informatie en wijzigingen tijdig doorkrijgen zal Mobielwebs uw webapp binnen 72 uur opleveren.

 

Q?

waarom zou ik een mobiele website nemen?

A.

Meer dan de helft (64%) van de Nederlandse consument gebruikten een smartphone in het 4e kwartaal van 2013; een stijging van 53% ten opzichte van het jaar daarvoor. De teller stond toen op 40%, volgens Telecompaper “Dutch Smartphone User 2013-Q4″ verslag.
Mobiele websites zijn razend populair. Ook is de technologie uitermate ver tegenwoordig.
Doordat veel bedrijven hun website niet aangepast hebben voor de mobiele gebruiker lopen
ze veel omzet mis.

Wat zijn de grote voordelen van een mobiele website?
Perfect leesbare teksten en snel inladen van uw mobiele website op een mobiele telefoon (1 à 2 seconden). Een normale website laadt veel trager in op een mobiele telefoon en de teksten zijn doorgaans onleesbaar klein op het kleinere scherm van uw mobiel. De helft van alle smartphonegebruikers haakt binnen 4 a 5 seconden af als ze op een normale site komen. De meesten van deze geïnteresseerden komen ook nooit meer terug naar zo’n website.

Q?

Wat zijn de grote voordelen van een mobiele website?

A.

Perfect leesbare teksten en snel inladen van uw mobiele website op een mobiele telefoon (1 à 2 seconden). Een normale website laadt veel trager in op een mobiele telefoon en de teksten zijn doorgaans onleesbaar klein op het kleinere scherm van uw mobiel. De helft van alle smartphonegebruikers haakt binnen 4 a 5 seconden af als ze op een normale site komen. De meesten van deze geïnteresseerden komen ook nooit meer terug naar zo’n website.

Q?

Wat is een mobiele website en wat voegt het toe?

A.

Dat uw website bekeken kan worden op een smartphone, betekent nog niet dat deze mobielvriendelijk is. Mobiele websites zijn speciaal ontworpen voor een klein scherm en afgestemd op de wensen van mobiele gebruikers. Door naast je gewone desktop-website ook een mobielvriendelijke versie te maken, bereik je meer klanten.

Q?

Meer klanten = meer omzet en daar gaat het uiteindelijk om

A.

De bezoeker komt automatisch terecht op de voor hem geschikte pagina. Een bezoeker die gebruik maakt van een mobiele telefoon zal terecht komen op de mobiele site. Een pc-gebruiker zal altijd op de authentieke versie van uw site terecht komen. De mobiele gebruiker heeft altijd de mogelijkheid over te stappen naar de normale versie van uw site en andersom.

Q?

Hoeveel klanten en opdrachtgevers loopt u momenteel mis?

A.

78% van uw bezoekers haakt af voordat zij de benodigde informatie hebben. Steeds meer consumenten maken gebruik van het mobiele internet. Met een mobiele website kan altijd en overal informatie over uw organisatie opgevraagd worden. In tegenstelling tot internet via de pc kan internet op een mobiel in alle situaties en op alle locaties gebruikt worden.

Q?

Welke informatie scoort op een mobiele site?

A.

Een mobiele site is niet geschikt om veel informatie te verstrekken. Dat heeft te maken met de kleinere omvang in vergelijk met een reguliere website. Maar vooral ook met het feit dat mobiele gebruikers naar gerichte content zoeken. Mobiele content dient dus afgestemd te zijn op de gebruiker en het gebruiksmoment. Mobiele sites dienen antwoord te geven op de vraag wie het lid is, wat het lid doet en waarom het er toe doet. Geen corporate verhaal (daarvoor dient de reguliere site), downloads of uitgebreide cases, maar compacte info en uiteraard de contactgegevens.
Voor het gebruik van de QR code is het van belang dat u een ‘reason to scan’ geeft. Dus bij de QR code vermelden welke informatie men oproept als men de QR code scant. Bijvoorbeeld ‘scan voor direct contact’, ‘scan voor de top 10’ of ‘scan voor onze vacatures’.

Q?

Wat kan mobielwebs.nl voor u doen?

A.

Mobielwebs.nl doet niets aan uw huidige website, maar bouwt een duplicaat geschikt als mobiele website die te bekijken is op alle moderne telefoons. Mobielwebs.nl zorgt ervoor dat uw website te bereiken is op alle smartphones. Tevens verzorgt Mobielwebs.nl uitgebreide statistieken waarin exact te zien is waar en wanneer de bezoeker uw mobiele website bezocht heeft.